Heidin Saaristolaisleipä

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, siirappi ja suola.

Lisää joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada taikina vuokaleipävuokiin 2 x 30cm vuokaan ja anna kohota 2h.

Paista 160-170 astetta 1,5 - 2h.

Jos alkaa tummumaan päältä laita leivinpaperi päälle.

Säilyy hyvin jääkaapissa jopa viikon.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2948 grammaa

Pelthe10
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)63g20kcal2.1g2.8g0g0g
Suola, annos 3g1.4g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma19g60kcal0g13.9g0g0g
Hiiva 4.7g3.5kcal0.6g0.1g0g0.3g
Vehnäjauho, sunnuntai41g142kcal4.9g28.8g0.9g1.2g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)19g71kcal2.2g14.4g0.4g2.7g
Vehnälese Sydänystävä 5tl 5g19g26kcal2.6g2.6g0.6g9g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g19g57kcal1.8g11.5g0.4g2.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana369g761kcal28.4g148.2g4.6g31.8g
Valittu annoskoko184g380kcal14.2g74.1g2.3g15.9g
Annoskoko puolitettuna92g190kcal7.1g37.1g1.2g8g
Arvot/100g100g206kcal7.7g40.2g1.2g8.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=105153