Gluteeniton kaura-porkkanasämpylä

Raasta porkkanat.

Laita vesi astiaan ja lämmitä mikrossa kuumaksi.

Lisää veteen suola ja öljy, sekoita.

Lisää vielä porkkanaraaste ja sekoita.

Sekoita toisessa astiassa jauhot, pellavansiemen, kaurahiutaleet ja hiiva keskenään, lisää siihen äsken tekemä vesi seos hyvin sekoittaen.

Kun ainekset on sekoitettu keskenään, ota lusikka ja nuoliainen.

Tiputtele pellille taikina nokareita.

(tulee kaksi pellillistä ja molempiin n. 9 sämpylää) Ota syvälle lautaselle vettä ja tilkka öljyä.

Muotoile taikina kasat reunoilta sämpylöiden näköisiksi ja tasoita terävät huiput jottei ne pala.

laita uuni lämpeämään 200C.

Anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa kunnes uuni on kuuma.

Paista 20-30 min. uunin keskitasolla.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Jynny
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 50g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g16g4.5kcal0.1g1g0g0.4g
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g50g155kcal1.2g37.4g0.2g3.7g
Fin mix hieno jauhoses,gluteeniton (Semper), annos 100g50g169kcal1.2g41.4g0.2g1g
Kuivahiiva, annos 11g1.4g4.9kcal0.6g0.5g0.1g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3.1g28kcal0g0g3.1g0g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl5g17kcal0.7g2.8g0.3g0.5g
Pellavansiemenrouhe,Risetti8.1g41kcal2g2.7g2.3g2.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana369g837kcal11.6g171.6g12.4g15.8g
Valittu annoskoko184g419kcal5.8g85.8g6.2g7.9g
Annoskoko puolitettuna92g209kcal2.9g42.9g3.1g4g
Arvot/100g100g227kcal3.1g46.5g3.4g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=140049