Juuressose

1. Kuori ja paloittele juurekset.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää suola.

Keitä lanttu- ja porkkanapaloja n. 5 minuuttia.

Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä juurekset aivan kypsiksi, ettei soseeseen jää paakkuja.

Jätä keitinliemi juuresten joukkoon.

Soseuta juurekset.

Lisää maito, rasva ja sokeri.

Kuumenna sose vielä ja tarjoa puolukkaisten jauhelihapihvien kanssa.

Pirkkaresepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 313g90kcal3.1g14.4g0.9g5.6g
Porkkana 250g82kcal1.6g13.9g0.5g6.4g
Peruna, vanha, kuorittu 500g381kcal9.4g77.6g1g5g
Vesi, vesijohtovesi 625g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g6.3g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt125g58kcal4g6g1.9g0g
Voi 18g127kcal0.2g0.1g14.2g0g
Sokeri 2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3680g1495kcal36.6g229g37g34g
Valittu annoskoko1840g748kcal18.3g114.5g18.5g17g
Annoskoko puolitettuna920g374kcal9.2g57.3g9.3g8.5g
Arvot/100g100g41kcal1g6.2g1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=279644