Mehevä katkarapukastike

1. Viipaloi herkkusienet, kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulit.

2. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti.

Sekoita joukkoon sienet ja kypsennä vielä hetki.

3. Ripottele jauhot pannulle, sekoita ja kaada päälle vesi ja lisää kalaliemikuutio.

Sekoita, kunnes kiehahtaa.

Mausta pippurilla.

Keitä hiljalleen 2-3 minuuttia välillä sekoitellen.

4. Lisää tuorejuusto nokareina kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Kääntele lopuksi sekaan jäiset katkaravut.

Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä etteivät katkaravut sitkisty.

5. Ripottele lopuksi pilkottu tilli ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Ensu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu, rainbow350g350kcal80.4g0g3.1g0g
Herkkusieni 297g47kcal6.2g0.9g1g4.5g
Sipuli 262g79kcal3.3g12.6g0.5g4.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g21g22kcal1.7g3.4g0.1g0.4g
Vehnäjauho puolikarkea 18g60kcal1.8g12.2g0.2g0.6g
Vesi525g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g8.7g19kcal1.5g1.5g0.8g0g
Mustapippuri 1.7g4.9kcal0.2g0.7g0.1g0.5g
Tuorejuusto, Ruohosipuli Keiju 14%175g332kcal17.5g8.7g24.5g0g
Tilli, tuore 175g52kcal6.5g1.6g1.4g3.7g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl8.7g79kcal0g0g8.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3682g2091kcal238.2g83.2g80.8g28.4g
Valittu annoskoko1841g1045kcal119.1g41.6g40.4g14.2g
Annoskoko puolitettuna921g523kcal59.6g20.8g20.2g7.1g
Arvot/100g100g57kcal6.5g2.3g2.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207343