Tomaatti-basilikarisotto

Tarvikkeet:

1 rasia ( 250 g) kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa

4dl risottoriisiä
7 dl vettä
1 Knorr Fond "du Chef" kasvisannosfondi
2 dl valkoviiniä
1 dl Flora ruoka kasvirasvasekoitetta, 7 %
1 rlk voita
1 sipuli
2 valkosipulia

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.

Kuullota sipuli ja valkosipulinkynnet rasvassa kattilassa.

Lisää joukkoon riisi ja sekoittele pari minuuttia.

Vaihe 2
Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi.

Hienonna sipuli.

Kuullota sipulia voissa.

Lisää riisit ja sekoittele hetken aikaa (riisit eivät saa ruskistua).

Lisää valkoviini.

Kun valkoviini on haihtunut, aletaan lisäämään kasvislientä.

Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan ja anna liemen imeytyä riisiin aina lisäämisten välissä.

Sekoita koko ajan.

Hauduta kypsäksi ja lisää lopuksi kasvirasvasekoite.

Aikaa kuluu yhteensä noin 20 minuuttia.

Vaihe 3
Halkaise tomaatit ja hienonna basilikaa.

Lisää ne risottoon.

Mausta mustapippurilla

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Jannicaal
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kirsikkatomaatti (La palma), annos 200g438g87kcal5.3g14g1.5g0g
Basilika, tuore 88g24kcal2.7g0.9g0.7g1.4g
Flora, 7 % kasvisrasvasekoite, 2,5 dl175g140kcal1.8g7.9g12.3g0g
Risottoriisi (Risella), 60g596g2087kcal47.7g447.1g10.1g17.9g
Valkoviini kuiva 351g240kcal1.1g2.1g0g0g
Voi 25g178kcal0.3g0.1g20g0g
Kasvisfondi fond du chef (Knorr), annos 28g49g59kcal1.2g2.9g4.4g0.7g
Sipuli (kuorittu)105g28kcal1.4g5g0.2g1.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g14g15kcal1.1g2.3g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3682g5717kcal125.2g964.6g98.6g44.2g
Valittu annoskoko1841g2858kcal62.6g482.3g49.3g22.1g
Annoskoko puolitettuna921g1429kcal31.3g241.2g24.7g11.1g
Arvot/100g100g155kcal3.4g26.2g2.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251423