Lihapullapastakeitto

Tee ensin lihapullat: vatkaa munien rakenne rikki, raasta yhden appelsiinin kuori joukkoon, lisää suolaa, pippuria, puristettu valkosipuli ja kuivattuja yrttejä.

Pyörittele pikkuruisia pullia ja kypsennä ne uunipellillä.

- Mikäli lihapullataikuna tuntuu liian "löysältä", lisää murustettua kuivaa leipää tai 2 rkl. korppujauhoja.

Valmista keitto: Kuumenna tilkka oliiviöljyä kattilassa, hauduta siinä sipulia ja valkosipulia.

Lisää ihan pieniksi kuutioitu varsiselleri ja porkkanat.

- Sen jälkeen vesi, tomaattipure ja linssit, jotka saavat kypsyä lähikypsiksi.

- Lisää tumma pasta ja kun se on noin puolikypsää, lisää parsakaalin kukinnot.

- Kun keitto on valmista, lisää kypsät lihapullat ja tarkista maku.

Mausta tilkalla lihafondia ja halutessasi mm. basilicalla, kuivatulla ruohosipulilla ja mustapippurilla.

Tarjoillessa voit vielä lisätä keittolautasen päälle tuoretta basilicaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 526 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Makarooni, tumma, keitetty (Myllyn paras), annos 100g175g238kcal9.1g44.4g2.2g4.1g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 292g375kcal60.5g0g14.6g0g
Oliiviöljy 16g139kcal0g0g15.7g0g
Sipuli (kuorittu)58g16kcal0.8g2.8g0.1g1g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka58g6.4kcal0.6g0.6g0.1g0.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g76g21kcal0.5g4.5g0.2g1.9g
Parsakaali, keitetty, suolaa 88g30kcal4g1.7g0.3g2.2g
Vesi875g0kcal0g0g0g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 58g186kcal14.2g26.6g1.1g5.2g
Kananmuna kuoreton 64g92kcal8g0.2g6.6g0g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk82g32kcal1.4g6.2g0.1g4.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3682g2269kcal198.2g174g82g38.2g
Valittu annoskoko1841g1134kcal99.1g87g41g19.1g
Annoskoko puolitettuna920g567kcal49.6g43.5g20.5g9.6g
Arvot/100g100g62kcal5.4g4.7g2.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=96390