Perunaseesampihvit

Keitä kuoritut perunat, kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat.

Jäähdytä sosetta 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon kananmuna, korppujauhot (0,5 dl), suolaa sekä mausteiksi ripaukset valkopippuria ja muskottipähkinää.

(Kuitulisänä Fibrexiä tai vaikka vehnäleseitä, jos haluat.)

Pyörittele perunaseoksesta suurehkon lihapullan kokoisia pallosia (korppu-)jauhotetuin käsin.

Painele ne litteiksi ja kastele molemmilta puolilta seesaminsiemenissä.

Paista pihvit öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Tarjoa esim.

liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

(Soveltaen kirjasta: Maukasta ruokaa kotikeittiöstä (Kaarina Roininen)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 1394g1056kcal26.1g214.9g2.8g13.9g
Kananmuna kuoreton 153g219kcal19.2g0.5g15.7g0g
Korppujauho 84g306kcal8.8g62.6g0.9g4.4g
Rypsiöljy 56g493kcal0g0g55.7g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 112g752kcal30g7.7g64.7g13.7g
Suola, annos 3g8.4g0kcal0g0g0g0g
FIBREX sokerijuurikaskuitua [Reformi] 15g42g25kcal4.2g7.2g1.7g30.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3696g5701kcal176.6g585.8g283g125g
Valittu annoskoko1848g2851kcal88.3g292.9g141.5g62.5g
Annoskoko puolitettuna924g1425kcal44.2g146.5g70.8g31.3g
Arvot/100g100g154kcal4.8g15.8g7.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=129417