Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 776g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g17g61kcal7.7g6.8g1g0g
Neljänviljanhiutale 47g154kcal4.7g27g1.6g5.4g
Vehnäjauho puolikarkea 908g3115kcal92.5g635.4g10.9g31.8g
Suola, annos 3g16g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 85g260kcal7.5g47.3g1.6g11.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3696g7178kcal224.8g1433g30.2g98.2g
Valittu annoskoko1848g3589kcal112.4g716.5g15.1g49.1g
Annoskoko puolitettuna924g1795kcal56.2g358.3g7.6g24.6g
Arvot/100g100g194kcal6.1g38.8g0.8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144256