Valkosuklaa-limekakku

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (halk. 22-24 cm) pohjan kokoinen pala.

Sekoista pieneksi rouheeksi murskatut keksit ja voisula.

Painele muruseos kevyesti vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

Liuota liivatelehtiä (4 kpl) runsaassa kylmässä vedessä 5-10 min. Vaahdota kerma.

Mausta sokerilla ja lisää joukkoon maustettu rahka.

Liuota puristetut liivatelehdet kiehuvaan veteen.

Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.

Kääda täyte muroseoksen päälle.

Tasoita.

Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 5 tuntia.

Irrota kakku tarjolle.

Koristele valkosuklaa lastuilla ja sitruunamelissan tai mintun lehdillä.

Laita koristelut erikseen kalorilaskuriin.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Foppa67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi31g141kcal2g18.8g6.6g1g
Voi 16g114kcal0.2g0.1g12.7g0g
Kuohukerma,valio,2dl42g142kcal0.8g1.3g14.6g0g
Maustettu rahka valkosuklaa-lime (Valio), annos 200g83g142kcal6g13.3g7.1g0g
Sokeri 5g20kcal0g5g0g0g
Vesi6.3g0kcal0g0g0g0g
Liivate 1.7g5.8kcal1.4g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana370g1128kcal20.8g77g82g2g
Valittu annoskoko185g564kcal10.4g38.5g41g1g
Annoskoko puolitettuna93g282kcal5.2g19.3g20.5g0.5g
Arvot/100g100g305kcal5.6g20.8g22.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=423626