Anihain pika valkosipulinen tomaattikeitto

Pilko valkosipulit(3kpl) ohuiksi viipaleiksi.

Lämmitä oivariini kattilassa(ei ruskeaksi asti).

Kuulota valkosipuleita hetki oivariinissa.

Mitä kauemmin kuulotat sen vähemmän valkosipuli keitossa maistuu.

Älä anna valkosipuleiden ruskistua reunoilta.

Lisää loput ainekset.

Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n.30min.

Tarjoile tuoreen pantongin, raejuuston, fraichen tai vaikkapa krutonkien kera.

Keitto on parhaimmillaan seuraavina päivinä, kun maut ovat saaneet pyöristyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Anihai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g1.9g10kcal0g0g1.1g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.8g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.8g10kcal0.3g2g0g0.1g
Mustapippuri 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Tomaattimurska 141g41kcal0.8g7.5g0.3g2.7g
Ruokakerma kevyt 4% (Rainbow), annos 200g19g11kcal0.2g1g0.8g0.1g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 0.8g0.5kcal0g0.1g0g0g
Tabasco chipotle (Mc ilhenny), annos 5g0g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.2g0kcal0g0g0g0g
Vesi19g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana370g149kcal2.8g21.6g4.4g5.8g
Valittu annoskoko185g75kcal1.4g10.8g2.2g2.9g
Annoskoko puolitettuna93g37kcal0.7g5.4g1.1g1.5g
Arvot/100g100g40kcal0.8g5.8g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=343928