Gluteeniton kaura-porkkanasämpylä

Raasta porkkanat.

Laita vesi astiaan ja lämmitä mikrossa kuumaksi.

Lisää veteen suola ja öljy, sekoita.

Lisää vielä porkkanaraaste ja sekoita.

Sekoita toisessa astiassa jauhot, pellavansiemen, kaurahiutaleet ja hiiva keskenään, lisää siihen äsken tekemä vesi seos hyvin sekoittaen.

Kun ainekset on sekoitettu keskenään, ota lusikka ja nuoliainen.

Tiputtele pellille taikina nokareita.

(tulee kaksi pellillistä ja molempiin n. 9 sämpylää) Ota syvälle lautaselle vettä ja tilkka öljyä.

Muotoile taikina kasat reunoilta sämpylöiden näköisiksi ja tasoita terävät huiput jottei ne pala.

laita uuni lämpeämään 200C.

Anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa kunnes uuni on kuuma.

Paista 20-30 min. uunin keskitasolla.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Jynny
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 50g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g16g4.5kcal0.1g1g0g0.4g
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g50g155kcal1.3g37.5g0.3g3.8g
Fin mix hieno jauhoses,gluteeniton (Semper), annos 100g50g170kcal1.3g41.5g0.3g1g
Kuivahiiva, annos 11g1.4g4.9kcal0.6g0.5g0.1g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3.1g28kcal0g0g3.1g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl5g17kcal0.7g2.8g0.3g0.6g
Pellavansiemenrouhe,Risetti8.1g41kcal2g2.7g2.3g2.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana370g840kcal12g172g12.8g16.2g
Valittu annoskoko185g420kcal6g86g6.4g8.1g
Annoskoko puolitettuna93g210kcal3g43g3.2g4.1g
Arvot/100g100g227kcal3.2g46.5g3.5g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=140049