Juureskeitto (Sallay)

Huom! Reseptissä olevat määrät perustuvat itse punnitsemiini kasviksiin.

Määrillä ei sinänsä ole niin väliä, eli laita sopivia määriä haluamiasi aineksia.

:)

Paloittele juurekset.

Laita öljy kuumenemaan, lisää juurekset sinne, kuullota vähän aikaa öljyssä.

Lisää vesi ja liha(tai kasvis-)liemi sekä ohraryynit, anna kiehua kunnes kasvikset ja ryynit ovat kypsiä eli noin tunnin verran.

Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.

Soseuta lopuksi sauvasekoittimella.

Päälle sopii mainiosti raejuusto, antaa proteiinilisän ja maut sopivat hyvin yhteen!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)17g4.6kcal0.2g0.8g0g0.3g
Valkosipuli 1.7g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Rikottu ohraryyni (Korpelan myllyn), annos 100g5.6g18kcal0.6g4.2g0.1g0.6g
Linssi-punainen (raaka)8g24kcal2g4g0.1g0.7g
Juuriselleri 11g3.6kcal0.1g0.5g0g0.4g
Palsternakka 13g8.1kcal0.1g1.5g0.1g0.6g
Oliiviöljy 1.7g15kcal0g0g1.7g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g17g4.7kcal0.1g1g0g0.4g
Valkokaali keräkaali 42g12kcal0.5g1.7g0.1g0.9g
Lihaliemi laimennettu 11g2.1kcal0g0.3g0.1g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 1.1g3.3kcal0.1g0.2g0.2g0g
Vesi56g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana371g195kcal7.6g29g4.8g7.8g
Valittu annoskoko186g97kcal3.8g14.5g2.4g3.9g
Annoskoko puolitettuna93g49kcal1.9g7.3g1.2g2g
Arvot/100g100g52kcal2g7.8g1.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76251