Mustikka-rahkapiirakka

Pohjaan:
8dl vehnäj.

5dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2tl leivinj.

2tl soodaa

250 voita sulatettuna

2dl piimää
2 munaa

5prk mustikkapilttiä

Rahkaseos:
500g rahkaa
2dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2 munaa
20-30ml sitruunamehua

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi.
Ota puolet annoksesta pinnalle muruiksi ripoteltavaksi.

Toiseen puoleen lisää piimä ja munat, tämä on pohjataikina.

Levitä taikina pellille.

Levitä mustikkasoseet taikinan päälle.

Sekoita rahkaan munat, sitruunamehu ja vanilliinisokeri.

Kaada rahkaseos päälle.

Ripottele murutaikina tasaisesti pinnalle.

Paista 200* ½tuntia.

Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.

Säilytä kylmässä.

Säilyy hyvänä yli viikonkin, parhaimmillaan yleensä siinä vaiheessa kun loppuu.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 33g112kcal3.3g22.7g0.4g1.1g
Sokeri 37g151kcal0g37.2g0g0g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Ruokasooda 0.6g0kcal0g0g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1g4kcal0g1g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g16g114kcal0.2g0.2g12.5g0g
Piimä, rasvaton, maitokolmio, annos 150g13g3.9kcal0.4g0.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Rahka, rasvaton, maustamaton (Rainbow), annos 250g31g22kcal3.7g1.2g0.2g0g
Mustikkaa soseena (Piltti) 125g39g17kcal0.1g3.9g0.2g0.6g
Sitruunamehu, laimentamaton1.6g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana371g889kcal18.8g133.8g29.4g3.4g
Valittu annoskoko186g445kcal9.4g66.9g14.7g1.7g
Annoskoko puolitettuna93g222kcal4.7g33.5g7.4g0.9g
Arvot/100g100g240kcal5.1g36g7.9g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=430615