Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto

1. Silppua sipuli, valkosipuli ja purjosipuli, kuullota niitä voissa kattilassa.

2. Revi lehtikaalin lehdet silpuksi (viipaloi osa varsistakin) ja lisää ne kattilaan sipulisilpun kanssa.

3. Pilko kesäkurpitsa ja lisää palaset kattilaan muiden kasvisten kaveriksi.

4. Kaada kattilaan n. litran verran vettä ja lisää sekaan kasvisliemikuutio.

Keitä niin kauan, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt ja lehtikaali on vaihtanut värinsä ruohonvihreästä kellertäväksi.

5. Soseuta keitto ja lisää kuohukerma sekä mausteita (itse käytin musta- ja valkopippurijauhetta sekä muskottia).

Anna kiehahtaa.

6. Thadaa! Keitto on valmis.

:)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 370 grammaa

Lurtsi90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valio Voi laktoositon vähäsuolainen33g234kcal0.3g0.3g26g0g
Sipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 377g86kcal6.8g9g0.8g7.9g
Lehtikaali 118g47kcal4.1g4.8g0.7g2.4g
Kesäkurpitsa zucchini 485g88kcal2.7g12.1g1.9g3.4g
Valkosipuli 5g5.4kcal0.4g0.8g0g0.1g
Vesi666g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma 4% (Rainbow), annos 100g167g100kcal1.5g8.7g6.7g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3700g1120kcal31.6g71.4g72.2g28.6g
Valittu annoskoko1850g560kcal15.8g35.7g36.1g14.3g
Annoskoko puolitettuna925g280kcal7.9g17.9g18.1g7.2g
Arvot/100g100g30kcal0.9g1.9g2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=373612