Sieni-vihanneskeitto

Tähteeksi jääneistä vihanneksista ja herkkusienistä sekä kerätyistä tateista tehty keitto.

Freesaa sienet, porkkanat, sipulit ja mausteet ruokaöljyssä sekoitellen koko ajan n 5-10 min, mausteina mieto curry, yrtit, mustapippuri, pienen pieni tulinen paprika.

Lisää voi, sekoita, lisää vesi vähitellen niin että pieni porina jatkuu.

Anna kiehua 10- 15 min. Lisää kiinankaali, pieni tomaatti, kukkakaali, paprika ja esikeitetyt pavut sekä kuivahtaneesta leiväsät pienityt leipäluutiot.

Itsellä oli itse tehtyä saaristolaisleipää.

Jatka keittämistä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma.

Minä keittelin näistä aineksista 6 litran kattilallesen, iso osaa menee pakkaseen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sieni tatti, hapero 180g50kcal3.3g5.2g0.9g3.4g
Herkkusieni 120g19kcal2.5g0.4g0.4g1.8g
Sipuli (kuorittu)105g28kcal1.4g5g0.2g1.8g
Kiinankaali raaka 100g180g32kcal2.9g4.1g0.5g4.1g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g15g3kcal0.1g0.6g0g0.2g
Fenkoli, tuore , annos 100g36g6.1kcal0.3g0.6g0.1g0.9g
Porkkana 96g31kcal0.6g5.3g0.2g2.4g
Voi 6g44kcal0.1g0g4.9g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl4.5g41kcal0g0g4.5g0g
Paprika, punainen36g9kcal0.3g1.7g0.1g0.7g
Kukkakaali, keitetty, suolaton 30g7.2kcal0.5g0.7g0.1g0.7g
Härkäpapu, keitetty (-), annos 30g30g33kcal2.4g6g0g1.5g
Vesi900g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl60g204kcal1.2g1.8g21g0g
Saaristolaisleipä säilöntäaineeton (Jäpikkä), annos 34g60g138kcal3.9g29.2g0.8g2.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3717g1291kcal39g121.2g67.4g40.8g
Valittu annoskoko1859g646kcal19.5g60.6g33.7g20.4g
Annoskoko puolitettuna929g323kcal9.8g30.3g16.9g10.2g
Arvot/100g100g35kcal1g3.3g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=436416