Runebergintorttu

2 munaa
1 ½ dl kermaa (tai maitoa)
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl sokeria
2 rkl siirappia
1 tl kaneli-neilikkaseosta tai piparkakkumaustetta
1 tl kardemummaa
70g jauhettuja manteleita
150g voita (tai margariinia)
mantelilikööriä (tai punssia)

PÄÄLLE
Hillosilmä n. 1 dl mansikkahilloa (tai vadelma)
Kuorrutus: 1 dl tomusokeria, n. 1 tl vettä

1. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella.

2. Lisää mausteet, mantelijauhe, munat, maito ja siirappi.

3. Sekoita taikina.

4. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan.

5. Sekoita tasaiseksi ja annostele vuokiin kahdella ruokalusikalla.

6. Paista kypsiksi 175 asteessa uunin keskitasolla n. 25 minuuttia.

Tee uunista tulleisiin torttuihin pieni painauma, niin hillo pysyy paremmin.

Sekoita desiin tomusokeria n. 1 tl vettä niin, että seoksesta tulee sopivan jähmeää pursotettavaksi.

Pursota ohut sokerirengas hillosilmän ympärille pursottimella tai muovipussiin leikatusta kulmasta puristaen.

Runebergin tortut voi halutessaan kostuttaa vedellä laimennetulla manteliliköörillä tai punssilla.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Testi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 26g191kcal0.3g0.1g21.3g0g
Sokeri 22g90kcal0g22.2g0g0g
Siirappi 7g21kcal0g5.2g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.7g2.5kcal0g0.6g0g0g
Neilikka, annos 4g0.7g2.5kcal0g0.6g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.9g2.7kcal0.1g0.5g0.1g0.2g
Kananmuna kuoreton 19g28kcal2.4g0.1g2g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 26g87kcal0.5g0.8g9.2g0g
Manteli 12g76kcal2.9g0.8g6.6g0.9g
Vehnäjauho puolikarkea 34g117kcal3.5g23.9g0.4g1.2g
Leivinjauhe 1.3g2.3kcal0.1g0.5g0g0g
Mantelilikööri (Ameretto di saronno), annos 20g3.5g3.9kcal0g0.6g0g0g
Mansikkahillo 20g46kcal0.1g10.9g0g0.2g
Tomusokeri 1dl=60g11g42kcal0g10.5g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 0.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana372g1420kcal19.8g154.6g79.2g5g
Valittu annoskoko186g710kcal9.9g77.3g39.6g2.5g
Annoskoko puolitettuna93g355kcal5g38.7g19.8g1.3g
Arvot/100g100g382kcal5.3g41.5g21.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=51886