Lihapiirakka

Tee taikina kuten leipätaikina.

Kohota.

Jaa kahteen osaan ja kauli toinen pellin kokoiseksi levyksi.

Keitä riisi ja munat.

Paista jauheliha ja sipulisilppu.

Sekoita keskenään, mausta ja lisää kerma.

Levitä täyte pohjan päälle.

Jätä sentti pari reunoista ilman täytettä.

Kauli loppu taikina kanneksi.

Paina reunat huolella kiinni.

Voitele munalla ja pistele haarukalla.

Paista noin puoli tuntia 200 asteessa alimmalla tasolla.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi12g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g1.1g3.9kcal0.5g0.4g0.1g0g
Maito, Kevyt15g6.7kcal0.5g0.7g0.2g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl3.9g13kcal0.5g2.2g0.3g0.4g
Vehnäjauho puolikarkea 32g109kcal3.2g22.2g0.4g1.1g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 2.3g10kcal0g2.3g0g0g
Nautajauheliha 15%39g80kcal7g0g5.8g0g
Sipuli (kuorittu)34g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Riisi puuroutuva 12g43kcal0.8g9.4g0.1g0.3g
Kananmuna kuoreton 21g31kcal2.7g0.1g2.2g0g
Flora ruoka 15% vähälaktoosinen, 250ml12g18kcal0.2g0.3g1.8g0g
Paprikajauhe 0.2g0.6kcal0g0g0g0.1g
Valkopippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0.1g
Maustepippuri, annos 1g0.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana373g648kcal31.6g78.6g22g5.2g
Valittu annoskoko186g324kcal15.8g39.3g11g2.6g
Annoskoko puolitettuna93g162kcal7.9g19.7g5.5g1.3g
Arvot/100g100g174kcal8.5g21.1g5.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=110420