Makulehden kasvispihvit

1 pieni sipuli (60 g)
1 rkl öljyä
1 prk (400/250 g) kidneypapuja tai ruskeita papuja
(tai 3 1/2 dl papuja kypsennettyjä)
1 1/2 dl porkkanaa raasteena (tiivis mitallinen)
1 dl kaurahiutaleita
3/4 dl grahamjauhoja
1/2 dl auringonkukansiemeniä
1 tl basilikaa
1/2 tl anista
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
Paistamiseen
noin 1/2 dl öljyä
Silppua sipuli ja kuullota se pannulla öljyssä.

Valuta pavut ja huuhdo ne lävikössä.

Kumoa pavut kulhoon ja survo ne, esimerkiksi perunasurvimella.

Itse keitetyt pavut hienontuvat kätevimmin monitoimikoneessa.

Mittaa kulhoon loput aineet ja puristele seos tasaiseksi massaksi.

Jos käytät itse keitettyjä papuja, lisää tarvittaessa massan joukkoon 1–2 rkl vettä, maitoa tai soijamaitoa.

Muotoile massasta noin 6 pihviä.

Kuumenna öljy pannulla.

Paista pihvit molemmin puolin rapeiksi ja kauniin ruskeiksi.

Nauti pihvejä perunamuusin kanssa tai kokoa pihveistä hampurilaisia paahdettujen leipien väliin.

Hampurilaisen lisukkeeksi sopivat muun muassa ketsuppi, sinappi, suolakurkku, tomaatti ja salaatti tai idut.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Mutjake
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kidneypapu (Go green), annos 100g830g789kcal66.4g116.3g5.8g66.4g
Sipuli (kuorittu)199g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Porkkanaraaste 200g249g67kcal1.5g13.2g0.5g6.2g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl133g452kcal18.6g74.4g8.9g14.6g
Grahamjauho 116g381kcal12.3g70.6g2.6g11.5g
Auringonkukansiemen 166g986kcal38.2g20.9g82.2g10g
Oliiviöljy 166g1469kcal0g0g166.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3720g8395kcal279.2g610g533g224.2g
Valittu annoskoko1860g4198kcal139.6g305g266.5g112.1g
Annoskoko puolitettuna930g2099kcal69.8g152.5g133.3g56.1g
Arvot/100g100g226kcal7.5g16.4g14.3g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137611