Taboulleh

Kiehauta 2 dl vettä, johon on lisätty 1 tl kuvattua minttua ja ½ tl suolaa.

Nosta kattila liedeltä ja lisää 2 dl kuskusia.

Laita kansi päälle ja anna kuskusin kypsyä keittämättä.

Poista tomaateista sisukset ja pilko pieneksi.

Samoin sipuli (mielellään punainen), tuorekurkku ja persija.

Purista ½ sitruunan mehu.

Jos käytät "kokonaisia" aurinkokuivattuja tomaatteja, niin pilko myös nämä.

Sekoita kypsä kuskus irtonaiseksi haarukalla ja yhdistä kaikki ainekset.

Voit halutessasi "keventää" salaattia pienentämällä oliiviöljyn 0,25 dl määrää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Pusi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä 176g399kcal8.9g30.8g24.7g10.2g
Persilja 35g10kcal0.5g0.4g0.1g2.8g
Oliiviöljy 88g777kcal0g0g87.8g0g
Tomaatti 351g80kcal2g12.1g1.1g4.9g
Kurkku 316g35kcal1.8g4.4g0.3g2.2g
Sipuli (kuorittu)105g29kcal1.4g5.1g0.2g1.8g
Kuskus, keitetty, suolaa ja öljyä 703g1299kcal32.4g222.5g27.3g11.1g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore88g22kcal0g7.9g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3724g5299kcal94g566.4g283g66.2g
Valittu annoskoko1862g2650kcal47g283.2g141.5g33.1g
Annoskoko puolitettuna931g1325kcal23.5g141.6g70.8g16.6g
Arvot/100g100g142kcal2.5g15.2g7.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73500