Kasvisjuustokeitto

500-650 g porkkanaa
50-100 g palsternakkaa (voimakasta, kokeile ensin pienemmällä määrällä
1 rkl juuriselleriä
n. 10 cm pala purjoa
150 g parsakaalia
1 l kasvislientä
200 g sulatejuustoa (Polar 9%)
basilikaa, rakuunaa, aromisuolaa
persiljaa koristeeksi

Raasta kuoritut juurekset karkealla raastinterällä.

Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi.

Paloittele parsakaali pieniksi paloiksi.

Freesaa kasvikset (ei vielä parsakaalia) voi-öljyseoksessa (kattilassa) n. 8 min. Lisää kasvisliemi.

Keitä n. 20 min.

Lisää parsakaalit ja sulatejuusto.

Anna hautua vielä hetken, että parsakaali kypsyy ja juusto sulaa.

Mausta keitto.

Persiljaa pinnalle.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 428 grammaa

Jonna74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi87g0kcal0g0g0g0g
Sulatejuusto polar 9% levittyvä (Valio), annos 10g18g26kcal3.1g0g1.6g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr1.9g5.4kcal0.2g0.2g0.5g0g
Parsakaali brokkoli 13g4.6kcal0.6g0.3g0g0.3g
Purjosipuli 5.2g1.2kcal0.1g0.1g0g0.1g
Juuriselleri 0.9g0.3kcal0g0g0g0g
Palsternakka 4.4g2.8kcal0g0.5g0g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g57g16kcal0.3g3.4g0.1g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana374g113kcal8.6g9g4.4g4g
Valittu annoskoko187g56kcal4.3g4.5g2.2g2g
Annoskoko puolitettuna94g28kcal2.2g2.3g1.1g1g
Arvot/100g100g30kcal2.3g2.4g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63551