Välimeren broilervuoka

Leikkaa koivet isolla terävällä veitsellä kahteen osaan nivelen kohdalta.

Kuori ja viipaloi perunat.

Aseta perunat öljyttyyn uunivuokaan.

Lisää joukkoon pestyt tomaatit kokonaisina, murskattu valkosipulinkynsi ja oliivit.

Mausta Provencale-yrttiseoksella ja suolalla.

Nosta vuoan päälle broilerit ja valuta päälle oliiviöljyä.

Anna vuoan kypsyä 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Ohje on Yhteishyvä Ruokamaailma- lehdestä.

Oliiviöljyn määrää voi huoletta vähentää, kun broilerista valuu rasvaa kuitenkin perunoille.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 429 grammaa

Lissuliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Broilerin koipireisi (Atria)79g132kcal11g0.9g10.2g0g
Peruna, keskikokoinen 60g61g37kcal0.9g8g0.1g0.6g
Kirsikkatomaatti, 50g37g7.3kcal0.2g1.4g0.1g0g
Valkosipuli 0.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 5.8g12kcal0.1g0.1g1.2g0.3g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 3.9g35kcal0g0g3.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana375g445kcal24.4g21g31g1.8g
Valittu annoskoko188g223kcal12.2g10.5g15.5g0.9g
Annoskoko puolitettuna94g111kcal6.1g5.3g7.8g0.5g
Arvot/100g100g119kcal6.5g5.6g8.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153240