Mississipiläinen mud pie

1.Taikina: Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes saat pehmeää taikinaa.

Lisää vesi.

Kääri taikina tuorekelmuun ja pane 15 minuutiksi jääkaappiin. 2. Kauli taikina kevyesti jauhoitetulla työtasolla ja vuoraa sillä irtopohjainen tai posliininen torttuvuoka (halkaisija 23 cm). Peitä leivinpaperilla ja pane päälle painoksi kuivattuja herneitä . Paista taikinapohjaa 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Ota herneet ja paperi pois ja paista vielä 10 minuuttia. 3. Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe, sulatettu suklaa ja kevytkerma.

Laita täyte pohjan päälle ja paista 45 min 160C uunissa.

Anna piirakan jäähtyä täysyin ja siirrä sitten tarjoiluastialle.

Peitä kermavaahdolla ja koristele suklaalastuilla.

Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 187 grammaa

Kaide68
AineksetMääräEnergiaPHRK
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala188g601kcal28.2g110.9g4.9g18.8g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton25g80kcal5.8g2.6g5.2g0g
Voi vähäsuolainen 125g909kcal1.5g0.5g101.9g0g
Sokeri 20g81kcal0g20g0g0g
Vesi75g0kcal0g0g0g0g
Voi vähäsuolainen 146g1060kcal1.7g0.6g118.8g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g292g1023kcal5g260.2g0g0g
Kananmuna, omega, kuoreton 184g255kcal23g0.6g18g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton50g160kcal11.6g5.3g10.4g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark125g664kcal9.9g40.1g52.6g0g
Milbona kevytkerma (Suomi), annos 50g251g301kcal7g11.3g25.1g0.3g
Kuohukerma,valio,2dl355g1207kcal7.1g10.6g124.2g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark33g177kcal2.6g10.7g14g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3740g13038kcal206.8g946.8g950.2g38.2g
Valittu annoskoko1870g6519kcal103.4g473.4g475.1g19.1g
Annoskoko puolitettuna935g3260kcal51.7g236.7g237.6g9.6g
Arvot/100g100g349kcal5.5g25.3g25.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=397045