Valkosipulilevite, Maidoton, gluteeniton, munaton

150 g kuorittuja valkosipulin kynsiä
40 g juoksevaa hunajaa
½ (30g) sitruunan mehua puristettuna
30 g Kylmäpuristettu luomu rypsiöljyä

1) Valkosipulin kynnet kuoritaan ja kuutioidaan puukolla pieneksi silpuksi
2) Juokseva hunaja sekoitetaan joukkoon
3) Samoin sitruunasta puristettu mehu
4) Joukkoon lisätään vielä rypsiöljy
5) Sekoitetaan

Hunaja, sitruuna mehu ja rypsiöljy vähentävät seoksen tulisuutta.

Seosta käytetään esim voileivän päällä tai minkä tahansa ruuan lisäkkeenä.

Seos on erinomainen lisäke ja tehokas flunssan taltuttaja.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 13 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli 1123g1216kcal88.7g183.1g6.7g23.6g
Hunaja300g1003kcal3g245.6g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore225g56kcal0g20.2g0g0.2g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g225g2022kcal0g0g224.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3744g8596kcal183.4g897.8g462.6g47.6g
Valittu annoskoko1872g4298kcal91.7g448.9g231.3g23.8g
Annoskoko puolitettuna936g2149kcal45.9g224.5g115.7g11.9g
Arvot/100g100g230kcal4.9g24g12.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=313384