Jyväleipä (jauhoton,hiivaton)

Sekoita ensin keskenään
kolme kananmunaa,
200g rahkaa ja
1dl juustoraastetta.

Sekoita kuivat aineet keskenään, eli 1 dl mantelijauhetta
2 dl vapaavalintaisia jyviä ja siemeniä.

Lisää 2 tl leivinjauhetta ja ripaus ruokasoodaa sekä 1 tl merisuolaa.

Yhdistä seokset ja lisää 2rkl vettä ja 2rkl rypsiöljyä, jotta taikina on tarpeeksi löysää.

Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes leipä on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Pj86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu433g546kcal47.7g1.3g39g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa234g703kcal53.9g0g53.9g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g234g1405kcal56.2g15.5g126.5g0g
Leivinjauhe 23g41kcal1.2g8.9g0g0.1g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g468g272kcal42.2g23.4g0.9g0g
Auringonkukan siemenet, kuorittu (Risetti)94g534kcal21.4g18.3g46.5g0g
Seesaminsiemen141g791kcal37.8g15.5g67.7g12.1g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 70g227kcal20.4g4.9g14.1g21.5g
Kurpitsansiemen kuoreton, Risetti70g398kcal17.2g9.8g32.3g0g
Psylliumkuitu, annos 6g14g7kcal0g0g0g11.7g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl23g211kcal0g0g23.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 70g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3752g10270kcal596g195.2g808.6g90.8g
Valittu annoskoko1876g5135kcal298g97.6g404.3g45.4g
Annoskoko puolitettuna938g2568kcal149g48.8g202.2g22.7g
Arvot/100g100g274kcal15.9g5.2g21.6g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290202