Appelsiini-luumukakku

Pese jaraasta appelsiinista kuorta 3 rkl.
Puserra appelsiineista mehu ja laita luumut siihen likoamaan tunniksi.

Mittaa kuivat aineet kulhoon, myös appelsiininkuoret.

Sekoita hyvin puuhaarukalla.

Valuta luumut siivilässä ja leikkaa viipaleiksi.

Lisää viipaleet jauhoseokseen.

Vatkaa munat toisessa kulhossa ja lisää piimä ja öljy vaahtoon.

Lisää kuiva-aine-luumuseos puuhaarukalla sekoittaen.

Voitele ja jauhota tilava n. 2 1/2 l. vuoka.

Kaada taikina vuokaan . Paista 150 asteessa n. 1 1/2 tuntia.

Kakku säilyy viileässä hyvin.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Ropelli65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiini, kuorineen553g172kcal2.2g35.4g1.1g8.3g
Luumu kivetön, kuivattu 235g477kcal9.8g88.2g2g20.2g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala188g600kcal28.1g110.7g4.9g18.8g
Vehnäjauho puolikarkea 152g523kcal15.5g106.7g1.8g5.3g
Ruokasooda 21g0kcal0g0g0g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g75g450kcal18g5g40.5g0g
Ruokosokeri281g1147kcal0g281.1g0g0g
Neilikka, annos 4g4.7g17kcal0.2g3.7g0.2g0g
Inkivääri, kuivattu, jauhettu (Mauste), annos 22g4.7g16kcal0.4g2.7g0.3g0.6g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g4.7g17kcal0.2g3.7g0.2g0g
Piimä AB Acidophilus Valio188g99kcal6g8.4g4.7g0g
Rypsiöljy 169g1493kcal0g0g168.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3752g10025kcal160.8g1291.2g449g106.4g
Valittu annoskoko1876g5012kcal80.4g645.6g224.5g53.2g
Annoskoko puolitettuna938g2506kcal40.2g322.8g112.3g26.6g
Arvot/100g100g267kcal4.3g34.4g12g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=392082