Omena rahka piirakka

Pohja:
200 g margariinia
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

1. Paloittele rasva kulhoon ja anna sen pehmetä.

2. Lisää kuivat aineet
ja nypi ne rasvaan.

3. Valmis taikina on pehmeä, yhtenäinen massa eikä paljoa murene.

Se on heti valmista leivottavaksi,
sitä ei tarvitse laittaa kylmään lepäämään.

Täyte:
1 purkki rahkaa (skyr omena kaneli)
2dl kermaviiliä
1 dl sokeria

Ensin kaadat kulhoon kermaviilin ja
sekoitat sinne rahkan.

Sitten kaadat sokerit ja sekoitat kunnolla...ei siis vatkausta.

Täytteen kaadat sitten siihen raa'an taikinan päälle.

Siitäkin tulee aika sellaista tökkömäistä.

Sitten raastat kaksi omenaa ja ripottelet siihen seoksen päälle/viipaloi
Niiden päälle vielä kanelisokeria.

Ja eikun uuniin 175 asteeseen 35-40 minuuttia!
Anna jäähtyä ennen tarjoilua

16kpl:tta todella ohuita paloja

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Kristiinaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 7525g171kcal0.3g0.3g18.9g0g
Sokeri 36g148kcal0g36.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 43g147kcal4.4g29.9g0.5g1.5g
Leivinjauhe 1.3g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2g8kcal0g2g0g0g
Skyr uuniomena (Ms iceland dairies), annos 170g21g12kcal1.9g0.9g0g0g
Eila laktoositon kermaviili 10% (Valio), annos 200g25g30kcal0.8g1g2.5g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 33g13kcal0.1g2.7g0g0.5g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.3g4.6kcal0g1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana376g1069kcal15.2g149.4g43.8g4g
Valittu annoskoko188g535kcal7.6g74.7g21.9g2g
Annoskoko puolitettuna94g267kcal3.8g37.4g11g1g
Arvot/100g100g284kcal4g39.7g11.6g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388072