Porkkanasosekeitto

Laita pilkotut porkkanat, kesäkurpitsa ja valkosipuli kiehuvaan veteen.

Kuullota pilkottu sipuli öljytilkassa ja lisää joukkoon, samoin liotetut ja keitetyt kikherneet.

Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää creme fraiche ja mausteita, esim suolaa ja yrttejä.

Soseuta sauvasekoittimella.

Raejuusto sopii tämänkin keiton päälle proteiinilisäksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 602 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 78g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g31g8.8kcal0.2g1.9g0.1g0.8g
Kesäkurpitsa zucchini 34g6.1kcal0.2g0.8g0.1g0.2g
Sipuli 21g6.3kcal0.3g1g0g0.4g
Valkosipuli 0.5g0.6kcal0g0.1g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.5g4.7kcal0g0g0.5g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 7.8g22kcal0.2g0.2g2.2g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 15g20kcal1.3g2.7g0.3g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana376g137kcal4.4g13.4g6.4g4.4g
Valittu annoskoko188g68kcal2.2g6.7g3.2g2.2g
Annoskoko puolitettuna94g34kcal1.1g3.4g1.6g1.1g
Arvot/100g100g36kcal1.2g3.6g1.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142906