Kukkakaalivuoka

2 kukkakaalia
75 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
2 munaa
suolaa
yrettisuolaa
valkopippuria
juustoraastetta

Keitä kukkakaali melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

Valmista sillä aikaa kastike.

Sulata rasva kattilassa.

Lisää vehnäjauhot, kiehauta.

Vatkaa joukkoon maito ja keitä n. 5 min. Mausta valkopippurilla ja varovasti suolalla.

Lisää kastikkeen vähän jäähdyttyä munat.

Laita keitetyt kukkakaalit palasina voidellun uunivuoan pohjalle.

Ripottele pinnalle yrttisuolaa.

Kaada kukkakaalien päälle kastike.

Lisää lopuksi pinnalle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa n. 30 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 215 grammaa

Duumimamma
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 87g21kcal1.6g1.9g0.3g2g
Voi, 1 tl, 5 g5.5g40kcal0.1g0.1g4.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 7.1g24kcal0.7g5g0.1g0.2g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 73g46kcal2.2g3.5g2.5g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa7.3g22kcal1.7g0g1.7g0g
Kananmuna kuoreton 8g11kcal1g0g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana376g329kcal14.6g21g19.6g4.4g
Valittu annoskoko188g165kcal7.3g10.5g9.8g2.2g
Annoskoko puolitettuna94g82kcal3.7g5.3g4.9g1.1g
Arvot/100g100g88kcal3.9g5.6g5.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=216474