Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot118g343kcal16.6g1.2g30.7g0g
Sipuli (kuorittu)225g61kcal2.9g10.8g0.5g3.8g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g113g34kcal1.1g4.5g0.3g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa676g946kcal186.5g0g16.9g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 169g659kcal3.6g3.7g71g0g
Crowmoor siideri563g225kcal0g22g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)17g122kcal0g0g13.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3762g4779kcal421.4g84.4g265.8g7.6g
Valittu annoskoko1881g2389kcal210.7g42.2g132.9g3.8g
Annoskoko puolitettuna941g1195kcal105.4g21.1g66.5g1.9g
Arvot/100g100g127kcal11.2g2.2g7.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82542