Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen749g247kcal24.7g36.7g0g0g
Vesi180g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)90g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g187g150kcal2.8g12.6g9.4g0g
Suola, annos 3g4.5g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 675g514kcal12.7g104.5g1.3g6.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3771g1870kcal82.8g316.2g21.8g16.4g
Valittu annoskoko1886g935kcal41.4g158.1g10.9g8.2g
Annoskoko puolitettuna943g468kcal20.7g79.1g5.5g4.1g
Arvot/100g100g50kcal2.2g8.4g0.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=387324