Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 200g1447kcal2.4g0.8g162.2g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 239g301kcal26.3g0.6g21.6g0g
Kaurahiutale 80g299kcal11.6g45.5g5.8g8g
Vehnäjauho puolikarkea 259g890kcal26.4g181.5g3.1g9.1g
Sokeri 288g1170kcal0g287.9g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g399g467kcal11.2g16g39.9g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g16g64kcal0g15.8g0g0g
Leivinjauhe 8g14kcal0.4g3g0g0g
Mustikka metsä- 399g176kcal2g25.5g2.4g13.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3776g9652kcal160.6g1153.2g470g60.6g
Valittu annoskoko1888g4826kcal80.3g576.6g235g30.3g
Annoskoko puolitettuna944g2413kcal40.2g288.3g117.5g15.2g
Arvot/100g100g256kcal4.3g30.5g12.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932