Mustikkasorbetti

N. 3dl tuoremehua/laimennettua mehua/vettä

1-3dl sokeria

marjoja/hedelmiä

2 munanvalkuaista

Keitä sokeri ja vesi/mehu liemeksi ja anna jäähtyä.

Soseuta marjat tai hedelmät ja sekoita sokeriliemeen.

Laita seos isossa kulhossa pakastimeen.

Kun sorbetti on hieman jäätynyt, ota kulho huoneenlämpöön ja sekoita voimakkaasti sähkövatkaimella.

Laita takaisin pakkaseen.

Toista pari kertaa.

Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto jäätyneen sorbetin sekaan sähkövatkaimella.

Valkuaiset antavat kuohkean, jäätelömäisen koostumuksen sorbetille.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Tanja84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi85g0kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 56g25kcal0.3g3.6g0.3g1.9g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g20g8.3kcal1.9g0.1g0g0g
Makeutusaine, Hermesetas jauhe28g82kcal0.3g15.8g0g11.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana378g229kcal5g39g0.6g26.4g
Valittu annoskoko189g115kcal2.5g19.5g0.3g13.2g
Annoskoko puolitettuna95g57kcal1.3g9.8g0.2g6.6g
Arvot/100g100g61kcal1.3g10.3g0.2g7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=246888