Enepun tomaattisosekeitto jauhelihalla

Kuori ja paloittele perunat veteen johon on lisätty suolaa.

Kiehauta vesi perunoineen, lisää pian keittojuurekset sekä valkosipuli.

Kun perunat ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska ja mausteet (suola, mustapippuri, cayennepippuri ja sokeri).

Anna kiehua hiljalleen ja paista välillä noin 400-500g jauhelihaa ja sipulit öljyssä.

Kun perunat ovat täysin pehmeät, soseuta keittoainekset ja lisää ja sekoita keittoon Créme fraiche sen jälkeen.

Viimeiseksi lisää keiton joukkoon paistettu jauheliha ja sipulit.

Keitto on valmis! Maistuu mukavalta.

Päälle voi vaikka laittaa raejuustoa tai smetanaa.

Lisämaustetta saa esimerkiksi lisäämällä keittoon hieman punaviinia tai paistamalla jauhelihan lisäksi myös pekonia keittoon.

Variaatioita on monia, tänään tuli tällainen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 336 grammaa

Esalpaha
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g43g26kcal0.6g5.6g0g0.4g
Vesi58g0kcal0g0g0g0g
KEITTOJUURES Rainbow pakaste15g3.7kcal0.1g0.7g0g0.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy rainbow0.4g4kcal0g0g0.4g0g
Sipuli, kokonainen 50g3.8g1kcal0g0.2g0g0g
Sokeri0.4g1.5kcal0g0.4g0g0g
Tomaattimurska, Rainbow, 500 g45g16kcal0.4g2.9g0.2g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 5.6g16kcal0.1g0.2g1.6g0g
Jauheliha, sika-nauta 17g38kcal3g0g2.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana378g212kcal8.4g20.2g10.2g1.6g
Valittu annoskoko189g106kcal4.2g10.1g5.1g0.8g
Annoskoko puolitettuna95g53kcal2.1g5.1g2.6g0.4g
Arvot/100g100g56kcal2.2g5.3g2.7g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63188