Helppo suklaakakku

Tämä on todella helppo ja yksinkertainen ohje, samalla älyttömän hyvää!

50 g margariinia
1 kananmuna (n.50 g)
1 1/2 dl sokeri (n. 145 g)
1 1/4 dl vehnäjauhoja (n. 80 g)
2 rkl kaakaojauhetta (n. 6 g)
1 tl vaniljasokeria (n. 3 g)
ripaus suolaa

Tästä tulee pieneen, 15 cm halkaisijaltaan irtopohjakakkuvuokaan annos.

Jos teet normaalikokoiseen, tuplaa aineiden määrät!

Kananmuna ja sokeri vaahdotetaan, sekaan sulatettu, jäähtynyt voi vuorotellen kuivien aineiden kanssa.

Paista uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Kakusta tulee parasta, kun sen jättää keskeltä löysäksi ja antaa jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 84 grammaa

Ellushka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 28g152kcal0.3g0.2g16.9g0g
Kananmuna kuoreton 31g44kcal3.8g0.1g3.1g0g
Sokeri 81g330kcal0g81.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 44g151kcal4.5g30.8g0.5g1.5g
Kaakaojauhe (Pirkka), annos 23g3.4g11kcal0.6g0.4g0.7g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.7g6.8kcal0g1.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana378g1387kcal18.4g228.8g42.4g3g
Valittu annoskoko189g693kcal9.2g114.4g21.2g1.5g
Annoskoko puolitettuna95g347kcal4.6g57.2g10.6g0.8g
Arvot/100g100g367kcal4.9g60.5g11.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=92836