Nakkikeitto tex mex -tyyliin

Raaka-aineet:

1 sipuli tai 1 dl pakastesipulia

1 rkl öljyä

2 rkl tomaattisosetta

1 rkl mietoa chilijauhetta

8 dl kana- tai lihalientä

200 g pakastemaissia

250 g pakastettuja kasvissuikaleita

½ tl timjamia

3 rkl notkeaa sulatejuustoa

300-400 g nakkeja

persiljaa

Valmistus:
•Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipulia kattilassa öljyssä muutama minuutti.

Lisää chili ja tomaattisose ja kuumenna vielä hetki.

•Lisää lihaliemi ja kuumenna se kiehuvaksi.

•Lisää maissi, pakastevihannekset ja timjami.

Keitä n. 10 minuuttia.

•Lisää sulatejuusto ja sekoittele niin, että se sulaa keittoon.

Paloittele nakit ja lisää ne keittoon.

•Tarkista maku ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää ketsuppia tarvittaessa.

Sirottele joukkoon hienonnettu persilja.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Kylpyankka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)56g15kcal0.7g2.7g0.1g1g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl15g137kcal0g0g15.2g0g
Tomaattisose tomaattipyree 17g13kcal0.8g2.2g0g0.2g
Ketsuppi, Heinz23g23kcal0.2g5.4g0g0.3g
Chili mausteseos, Old El Paso9g25kcal0.7g4.4g0.5g0g
Kanaliemi rainbow 1 L901g451kcal36g9g36g0g
Pakastemaissi (Apetit), annos 100g225g279kcal6.8g57.7g0.5g0g
Kasvissuikaleet, Pirkka 250g282g115kcal3.9g22.8g0.8g0g
Timjami 0.6g1.6kcal0.1g0.2g0g0.2g
Eva sulatejuusto paprika-chili (Arla ingman), annos 5g17g25kcal2.7g0.2g1.5g0g
Aito nakki HK (500g)338g811kcal40.5g10.1g67.6g0g
Persilja 6.8g1.8kcal0.1g0.1g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3780g3797kcal185g229.6g244.4g4.4g
Valittu annoskoko1890g1898kcal92.5g114.8g122.2g2.2g
Annoskoko puolitettuna945g949kcal46.3g57.4g61.1g1.1g
Arvot/100g100g100kcal4.9g6.1g6.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=200460