Pellavaiset sisarussämpylät kaurapuurosta

N. 5dl valmista kaurapuuroa
1,5tl suolaa
1rkl siirappia/ruokosokeria
2 1/2dl vettä
1pss kuivahiivaa
1rkl öljyä
2dl vehnärouhetta
1dl pellavansiemeniä
3dl täysjyvävehnäjauhoja
7dl tummia hiivaleipäjauhoja

Laita puuron joukkoon kuuma vesi jotta puuro olisi reilusti kädenlämpöistä.

Lisää suola ja siirappi/ruokosokeri.

Lisää kuivahiiva n. 3dl:aan hiivaleipäjauhoja ja sekoita puuron joukkoon.

Lisää vehnärouhe ja pellavansimenet sekä öljy.

Lisää t. jyvävehnäjauho ja loput hiivaleipäjauhot.

Taikina saa olla hieman löysää mutta kuitenkin leivottavaa.

Anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo kohonnut taikina tangoiksi(tulee n.2 tankoa) ja ota palasia, jotka pyörittelet vieri viereen uunipellille.

Anna sisarusämpylöiden kohota uudelleen peitettynä.

Paista sämpylöitä 225 asteessa n.10-15min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Nirim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurapuuro, vesi, suolaa 450g211kcal8.2g32.2g4.1g5.7g
Suola, annos 3g6.7g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 18g54kcal0g13.3g0g0g
Vesi225g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g10g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 12g107kcal0g0g12.1g0g
Vehnärouhe (Korpelan mylly), annos 100g180g558kcal21.6g129.5g4.9g21.6g
Pellavansiemenet, Pellavainen90g414kcal17.8g0.9g37.7g27.5g
Täysjyvävehnäjauho (Liperin mylly), annos 100g270g971kcal35.1g186.1g8.1g27g
Hiivaleipäjauho, tumma (Myllyn paras), annos 100g629g2203kcal85g412.9g18.3g34.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3780g9036kcal335.4g1549.8g170.4g232.8g
Valittu annoskoko1890g4518kcal167.7g774.9g85.2g116.4g
Annoskoko puolitettuna945g2259kcal83.9g387.5g42.6g58.2g
Arvot/100g100g239kcal8.9g41g4.5g6.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=273544