Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 200g1451kcal2.4g0.8g162.6g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 240g301kcal26.4g0.6g21.6g0g
Kaurahiutale 80g299kcal11.6g45.6g5.8g8g
Vehnäjauho puolikarkea 260g892kcal26.5g182g3.1g9.1g
Sokeri 289g1173kcal0g288.7g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g400g468kcal11.2g16g40g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g16g64kcal0g15.8g0g0g
Leivinjauhe 8g14kcal0.4g3g0g0g
Mustikka metsä- 400g176kcal2g25.6g2.4g13.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3786g9678kcal161g1156.2g471g60.6g
Valittu annoskoko1893g4839kcal80.5g578.1g235.5g30.3g
Annoskoko puolitettuna947g2420kcal40.3g289.1g117.8g15.2g
Arvot/100g100g256kcal4.3g30.5g12.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932