Poro-kasviskeitto

2 porkkanaa paloina
1 kukkakaali
3 valkosipulin kynttä
lihaliemikuutio, puolikas
100g kylmäsavuporoa silputtuna
100g 9% sulatejuustoa (esim.

Olympia tai Arlan Eva kylmäsavuporo-kevätsipulisulatejuus
toa)
baslikaa, pippuria

Paloittele kasvikset kattilaan ja kaada vettä päälle niin, että ne peittyvät.

Lisää liemikuutio, valkosipulit murskattuna ja basilikaa (tuoretta n. 10 lehteä hienonnettuna, kuivattua vajaa teelusikallinen).

Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.

Lisää joukkoon sulatejuusto ja savuporo.

Anna juuston sulaa keittoon.

Lisää tarvittaessa hieman vettä.

Keitosta saa juhlavaa tarjottavaa, kun lisää 1 dl kuohukermaa ennen tarjoilua.

Maku maukas ja valkosipulinen!
Ohje alunperin Painonvartijoista.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 237 grammaa

Oml

Oml sanoi...

1/4 annos n. 115 kcal.

lauantai 01.10.2011 klo 16:11

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 1200g289kcal21.7g26.4g3.6g27.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g260g73kcal1.6g15.5g0.5g6.5g
Valkosipuli 24g26kcal1.9g3.9g0.1g0.5g
Lihaliemikuutio Maggi12g34kcal1.1g0.8g2.8g0g
Kokolihaleikkele, poroleikkele, kylmäsavustettu 200g255kcal43.1g0g9g0g
Sulatejuusto, 9 %, Olympia200g300kcal34g0g18g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3792g1952kcal206.8g93.2g68g69.2g
Valittu annoskoko1896g976kcal103.4g46.6g34g34.6g
Annoskoko puolitettuna948g488kcal51.7g23.3g17g17.3g
Arvot/100g100g52kcal5.5g2.5g1.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=252454