Saaristolaissämpylä, Maidoton, Munaton

5 dl Tuorepuristettua omenatäysmehua
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1 tl fenkolin siemeniä rouhittuna
1 tl kuminan siemeniä raouhittuna
½ tl pomeranssinkuorta
2 dl (150g) kaljamaltaita
1 ps (11g) kuivahiivaa
4 dl (280g) karkeita täysjyväruisjauhoja
6 dl (360g) täysjyvävehnäjauhoja
1 dl (70g) vehnäjauhoja

Mehu lämmitetään n. 42 asteiseksi.

Joukkoon lisätään siirappi, suola ja rouhitut siemenet.

Sekoita joukkoon kaljamaltaat ja ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää vehnäjauhoja niin paljon, että saat alustetuksi pehmeän taikinan.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min-tunnin.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan.

Muotoile palat tangoiksi, joista leikkaat sopivan kokoiset sämpylät ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan, n. 10 min.
Päista sämpylät 225-asteisessa uunissa keskitasolla n 12-15 min.

Nauti herkkuja vaikka jo lämpimänä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuorepuristettu täysmehu, omenamehu (Rynkeby foodsa/s), annos 100g601g270kcal0g57.1g0g1.2g
Siirappi, tumma252g808kcal0.3g186.8g0g0g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g180g552kcal21.5g109.8g2.9g30.3g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g337g976kcal33.7g191.8g7.7g67.3g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g433g1341kcal73.6g233.6g12.5g56.2g
Vehnäjauho, sunnuntai84g295kcal10.1g59.7g1.8g2.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3792g8483kcal278.4g1677.6g49.8g315g
Valittu annoskoko1896g4242kcal139.2g838.8g24.9g157.5g
Annoskoko puolitettuna948g2121kcal69.6g419.4g12.5g78.8g
Arvot/100g100g224kcal7.3g44.2g1.3g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316446