Karjalanpiirakka

Taikina:
2dl kylmää vettä
1tl suolaa
2,5dl ruisjauhoja
2,5dl vehnäjauhoja
25g voita/margariinia

Puuro:
4dl vettä
4dl puuroriisiä
17dl rasvatonta maitoa
1tl voita/margariinia
1,5tl suolaa

keitä puuro valmiiksi, ja jähdytä se ennen kuin alat leipoa ruistaikinaa.

taikina: sekoita kaikki ainekset veteen suoraan paitsi voi, kun taikina on kiinteää ja sitkeää alusta sekaan sulatettu voi.

Tee taikinasta tanko jonka jaat 40 yhtä suureen osaan joista sitten leivot piirakkapohjat, laita jokaiseen n 2tl riisipuuroa ja taita reunat päälle päin ja rypytä.

Paista karjalanpiirakat uunissa keskitasossa 275-300 asteessa kypsiksi, eli n. 10-12min uunista riippuen.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Mammalia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 120g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Rainbow)151g482kcal15g94.8g3.5g21.1g
Vehnäjauho puolikarkea 98g336kcal10g68.5g1.2g3.4g
Voi 15g109kcal0.2g0.1g12.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 241g0kcal0g0g0g0g
Puuroriisi241g843kcal14.4g183g4.1g5.5g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 1023g346kcal31.3g50.1g1g0g
Suola, annos 3g4.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3792g4231kcal141.8g793g44g60g
Valittu annoskoko1896g2115kcal70.9g396.5g22g30g
Annoskoko puolitettuna948g1058kcal35.5g198.3g11g15g
Arvot/100g100g112kcal3.7g20.9g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337089