Suklaabrowniekakku (Iltalehti)

1. Mittaa kattilaan voi ja paloiteltu suklaa (175 g). Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen niin, että seos on tasaista ja kiiltävää.

Jäähdytä.

2. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos vaahtoon.

3. Lisää myös vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita taikinaan lopuksi rouhittu suklaa (50 g) ja pähkinät.

Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.

Tarjoile kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Suvits
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 3.7g27kcal0g0g3g0g
Tumma suklaa 86% (Marabou)4.8g29kcal0.4g0.9g2.6g0.6g
Sokeri 4.5g19kcal0g4.5g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu3.9g4.9kcal0.4g0g0.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.4g4.8kcal0.1g1g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Macadamianpähkinä, australia, käsittelemätön1.1g7.7kcal0.1g0.1g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g185kcal2g13g13.4g1.2g
Valittu annoskoko20g92kcal1g6.5g6.7g0.6g
Annoskoko puolitettuna10g46kcal0.5g3.3g3.4g0.3g
Arvot/100g100g474kcal5.1g33.3g34.4g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=104571