Heidin Saaristolaisleipä

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, siirappi ja suola.

Lisää joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada taikina vuokaleipävuokiin 2 x 30cm vuokaan ja anna kohota 2h.

Paista 160-170 astetta 1,5 - 2h.

Jos alkaa tummumaan päältä laita leivinpaperi päälle.

Säilyy hyvin jääkaapissa jopa viikon.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2948 grammaa

Pelthe10
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)6.6g2.1kcal0.2g0.3g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma2g6.4kcal0g1.5g0g0g
Hiiva 0.5g0.4kcal0.1g0g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai4.3g15kcal0.5g3.1g0.1g0.1g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)2g7.5kcal0.2g1.5g0g0.3g
Vehnälese Sydänystävä 5tl 5g2g2.8kcal0.3g0.3g0.1g1g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g2g6.1kcal0.2g1.2g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g81kcal3g15.8g0.4g3.4g
Valittu annoskoko20g40kcal1.5g7.9g0.2g1.7g
Annoskoko puolitettuna10g20kcal0.8g4g0.1g0.9g
Arvot/100g100g207kcal7.7g40.5g1g8.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=105153