Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 1.6g2kcal0.2g0g0.1g0g
Sokeri 1.6g6.4kcal0g1.6g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g0.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl2.4g9kcal0.3g1.8g0.1g0.1g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0.1g0g0g
Neljänviljanhiutale 0.6g1.8kcal0.1g0.3g0g0.1g
Fariinisokeri0.7g2.6kcal0g0.7g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.8g7.4kcal0g0g0.8g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 1.9g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Raparperi 9g3.1kcal0.1g0.5g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g70kcal1.8g10.6g2g0.8g
Valittu annoskoko20g35kcal0.9g5.3g1g0.4g
Annoskoko puolitettuna10g18kcal0.5g2.7g0.5g0.2g
Arvot/100g100g178kcal4.6g27g5.1g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=112733