Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g3.2g4.6kcal0.4g0g0.3g0g
Sokeri1.9g7.6kcal0g1.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.4g4.9kcal0.1g1g0g0.1g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.5g1.7kcal0g0.4g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g5.1g7.7kcal0g1.8g0g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g2.6g4.1kcal0.2g0.4g0.2g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 2.9g7.5kcal0g0.1g0.8g0g
Kiivi kuorittu 0.8g0.4kcal0g0.1g0g0g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 0.9g0.7kcal0g0.1g0g0g
Tomusokeri 1dl=60g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g79kcal1.4g11.8g2.6g0.2g
Valittu annoskoko20g40kcal0.7g5.9g1.3g0.1g
Annoskoko puolitettuna10g20kcal0.4g3g0.7g0.1g
Arvot/100g100g203kcal3.6g30.3g6.7g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=122759