Helppo kauraleseleipä

HELPPO KAURALESELEIPÄ

(1 leipä)

Ainekset:

5 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl Pirkka Luomu -kauraleseitä
1 tl suolaa
1 ps (11 g) Pirkka kuivahiivaa
3 dl vettä
1 kananmuna

Voiteluun:
1/2 dl vettä
1 rkl siirappia

1. Sekoita puuhaarukalla jauhot, kauraleseet, suola ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi (+42 astetta).

Kaada neste jauhoseokseen ja lisää muna.

Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi, löysähköksi taikinaksi.

Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota noin 1/2 tuntia lämpimässä paikassa.

2. Kaada taikina keoksi pellille leivinpaperin päälle.

Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja peitä leivinliinalla.

Anna kohota vielä 1/2 tuntia.

Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia uunin alimmalla tasolla.

3. Valmista siirappiseos.

Kiehauta vesi ja sekoita siihen siirappi.

Voitele kuuma leipä siirappiseoksella ja paista vielä noin 5 minuuttia.

Anna leivän jäähtyä ilman liinaa, niin se saa rapean kuoren.

Vinkki! Ripottele siirappiseoksella voidellun leivän päälle Pirkka-salaatti-siemensekoitusta.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiivaleipävehnäjauho 1.9g6.2kcal0.2g1.1g0.1g0.1g
Kauralese 0.8g3kcal0.1g0.4g0.1g0.1g
Ruokasuola jodioitu 0g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 2.1g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 0.4g0.5kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 0.3g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 14g42kcal0g10.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g103kcal0.6g23.6g0.4g0.4g
Valittu annoskoko19g52kcal0.3g11.8g0.2g0.2g
Annoskoko puolitettuna10g26kcal0.2g5.9g0.1g0.1g
Arvot/100g100g267kcal1.5g60.8g1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=140230