Kalakeitto ranskalaiseen tapaan eli boullabaisseöljy

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaada kattilaan vesi ja lisää mausteet myös laakerinlehti, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai 1/2 sitruunan mehulla.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 450 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 1.7g0.4kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.9g0.2kcal0g0g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Juuriselleri 0.9g0.3kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.3g2.3kcal0g0g0.3g0g
Tomaattipyree, Pirkka0.6g0.5kcal0g0.1g0g0g
Vesi6.9g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g0.1g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Puna-ahven pakaste3.5g3.4kcal0.6g0g0.1g0g
Katkarapu pienet (pirkka)1.6g1kcal0.2g0g0g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)2.2g2.2kcal0.4g0g0.1g0g
Valkoviini kuiva 0.9g0.6kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g22kcal2.4g0.2g1g0g
Valittu annoskoko20g11kcal1.2g0.1g0.5g0g
Annoskoko puolitettuna10g6kcal0.6g0.1g0.3g0g
Arvot/100g100g56kcal6.1g0.5g2.5g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146156