Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 2.1g15kcal0g0g1.7g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 2.5g3.1kcal0.3g0g0.2g0g
Kaurahiutale 0.8g3.1kcal0.1g0.5g0.1g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 2.7g9kcal0.3g1.9g0g0.1g
Sokeri 3g12kcal0g3g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g4.1g4.8kcal0.1g0.2g0.4g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.2g0.7kcal0g0.2g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 4.1g1.8kcal0g0.3g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g100kcal1.6g12.2g4.8g0.6g
Valittu annoskoko20g50kcal0.8g6.1g2.4g0.3g
Annoskoko puolitettuna10g25kcal0.4g3.1g1.2g0.2g
Arvot/100g100g255kcal4.1g31.1g12.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932