Jauhelihapiirakka

Valmista täyte: Ruskista isolla pannulla öljyssä jauheliha.

Lisää joukkoon loput täytenainekset.

Hauduta miedolla lämmöllä kunnes peruna on kypsää.

Jäähdytä täyte.

Kaaviloi piirakkalevy uunipellin kokoiseksi leivinpaperin päällä ja nosta se pellille.

Levitä täyte.

Kaaviloi toinen piirakkalevy kanneksi.

Painele reunat kevyesti sormilla kiinni.

Voitele kanamunalla.

Pinnalle voi ripotella korppujauihoja tai siemeniä.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Pellillisestä tulee helposti syötävää isommallekin porukalle.

Tarjoa esim.

salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 124 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkataikina, pakaste (Sunnuntai), annos 400g8.4g32kcal0.5g2.7g2.1g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0g0.2kcal0g0g0g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 6.3g14kcal1.2g0g1.1g0g
Peruna, vanha, kuorittu 1.3g1kcal0g0.2g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.2g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Maustepippuri, annos 1g0g0kcal0g0g0g0g
Persilja 0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)2.1g3.5kcal0.1g0.1g0.3g0g
Kananmuna 50g(kpl)0.6g0.8kcal0.1g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g104kcal3.8g6g7.2g0.2g
Valittu annoskoko20g52kcal1.9g3g3.6g0.1g
Annoskoko puolitettuna10g26kcal1g1.5g1.8g0.1g
Arvot/100g100g265kcal9.7g15.3g18.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=267176