Hapankorppuiset jauhelihapihvit (pirkka)

5 (n. 35 g) hapankorppua
1 dl maitoa tai vettä
1 sipuli
400 g jauhelihaa
1 kananmuna
2 tl pizzamaustetta
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Täyte:

1 (200 g) omena

Pinnalle:

5 (n. 35 g) hapankorppua

Vaihe 1

Hienonna mureketaikinaan tulevat hapankorput monitoimikoneella.

Hienonna myös pinnalle tulevat hapankorput, voit jättää ne hieman karkeammaksi.

Vaihe 2

Sekoita murekkeen hapankorput ja maito.

Anna pehmentyä noin 10 minuuttia.

Vaihe 3

Hienonna sipuli.

Sekoita hapankorppuseoksen joukkoon sipuli, jauheliha ja muna.

Mausta pizzamausteella, suolalla ja pippurilla.

Vaihe 4

Kuori omena, poista siemenkota ja viipaloi.

Pyöritä mureketaikinasta pötkö, jaa se 8 osaan.

Painele 4 palaa murekeseosta pyöreiksi pihveiksi leivinpaperin päälle pellille.

Nosta päälle omenaviipaleet.

Muotoile lopuista mureketaikinapaloista omenoiden päälle kannet.

Painele pihveiksi.

Ripottele pihvien päälle hapankorppumurut ja painele ne kädellä kiinni pihveihin.

Vaihe 5

Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Maryp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankorppu (Oululainen)1.5g5.5kcal0.2g0.9g0g0.3g
Maito, Kevyt2.1g1kcal0.1g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)2.1g0.6kcal0g0.1g0g0g
Jauheliha nauta-sika 20% 400g8.4g21kcal1.5g0g1.7g0g
Kananmuna kuoreton 1.2g1.7kcal0.1g0g0.1g0g
Omena, ulkomainen, kuorittu 4.2g1.9kcal0g0.4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g64kcal3.8g3g3.6g0.8g
Valittu annoskoko20g32kcal1.9g1.5g1.8g0.4g
Annoskoko puolitettuna10g16kcal1g0.8g0.9g0.2g
Arvot/100g100g163kcal9.7g7.7g9.2g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275433