Sieni-pekonirisotto ala Tuula

Paloittele sienet ja hienonna sipuli.

Suikaloi ja huuhdo purjo.

Halkaise kirsikkatomaatit.

Kiuhauta vesi (ja viini) kattilassa ja lisää fondi.

Kuullota sipulit ja riisi.

Lisää sienet ja sekoittele.

Kaada kuumaa kasvislientä vähitellen.

Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin.

Lisää uusi annos vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin.

Aikaa kuluu 15-20 min. Kuullota purjo ja sitten nopeasti kirsikkatomaatin.

Mausta oreganolla, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla..

Sekoita risoton joukkoon balsamiviinietikka.

Kaada purjo-tomaattiseos keoksi riisin keskelle.

Tarjoa porsaanfilepihvien ja parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)2.1g0.6kcal0g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 4.9g0kcal0g0g0g0g
Valkoviini kuiva 3.1g2.1kcal0g0g0g0g
Risottoriisi(vaalea) (Uncle bens), annos 100g2.4g8.4kcal0.2g1.9g0g0g
Oliiviöljy 0.2g1.5kcal0g0g0.2g0g
Voi 0.2g1.2kcal0g0g0.1g0g
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g0.3g0.2kcal0g0g0g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g2.2g0.7kcal0g0.1g0g0g
Kananpojan minuuttipihvi yrtti-valkosipuli (Kariniemi), annos 150g4.2g5kcal0.9g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g39kcal2.2g4.2g0.8g0g
Valittu annoskoko20g20kcal1.1g2.1g0.4g0g
Annoskoko puolitettuna10g10kcal0.6g1.1g0.2g0g
Arvot/100g100g101kcal5.6g10.7g2g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290876